Creative Communities

Kreativitet, platskvalitet och samhälle

Plats: makt

| Inga kommentarer

Efter en del stötande och blötande har min idé om samtalen om vår stad tillsammans med Jonas på Svensk Form och Joakim på Sveriges arkitekter burit frukt i form av satsningen Plats:
Så här beskriver vi det:

Plats: är ett initiativ och samarbete mellan Creative Communities, Sveriges Arkitekter Örebro, Svensk Form Örebro, Konstfrämjandet i Örebro. Syftet är att diskutera och manifestera olika aspekter av begreppet plats. I staden eller i bostadsområdet. Om hållbarhet, gestaltning och de demokratiska rummen. Min plats, din plats, vår plats.
Vårt premiär sker den 17/5 på anrika Teatercaféet i Medborgarhuset i Örebro. Våra gäster och panellister är Emma Jonsteg, VD på Utopia arkitekter och Malin Widehammar från aktionsgruppen Staden vi vill ha i Göteborg. Dynamiskt tror vi att det blir, för temat är makt. Vem bestämmer över staden?


Sveriges arkitekter, Svensk Form, Konstfrämjandet och Creative Communities bjuder på lättlunch och samtal om Plats och makt. Kl. 12-14 den 17 maj
Kan man bygga en demokratisk stad eller vem är det som egentligen har makten över vår stad? Möt och lyssna på Emma Jonsteg, VD Utopia arkitekter och Malin Widehammar från medborgarinitiativet ”Staden vi vill ha” i Göteborg.
Emma och Utopia har vunnit Örebro kommuns tävling ”Vi ger arkitekten makten”, vilket innebär att de får både rita och bygga en större central fastighet. Malin vill ge medborgare och boende större makt och inflytande över sin stad och sin stadsdel, Staden vi vill ha försökte med medborgarmakt vända på Göteborg stads planeringsperspektiv.
Men vem är det egentligen som bestämmer och vad innebär en demokratisk stad? Finns det rum för alla och hur ska vi planera framtidens stad? Föranmäl gärna då platserna är begränsade. Vegetariskt eller annat? Meddela oss.

Här är vi på Facebook Plats:

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.


ett × 4 =